En kuffert er ikke bare en kuffert

Uanset om I skal afsted på en kortere eller længere rejse, er det vigtigt, at I har den rigtige kuffert at pakke i. For en kuffert er ikke bare en kuffert. Den skal rumme alt, hvad I har med på farten og er det eneste værn mod slag og slid. Så hvad skal I være opmærksomme på, når I er på udkig efter den ideelle rejsekuffert?

Stof eller hård skal?

Der er stor forskel på, om en kuffert er designet i stof eller et hårdt materiale. En mindre stofkuffert er bedst egnet til at have med i kabinen, da den også kan være mere skrøbelig end en kuffert med hård skal. Checker I derfor kufferten ind i lufthavnen, bør den have en hård skal eksempelvis i kvalitetsplast eller aluminium – materialer, som bedst muligt beskytter jeres ejendele og ikke mindst kufferten mod de slag og temperatursvingninger, som den kan blive udsat for undervejs på en rejse.

To eller fire hjul?

Det skal være let at manøvre med en kuffert, og her er fire hjul en vinder. Med fire hjul kan kufferten manøvres med én hånd, trækkes på skrå efter jer og let skubbes på den smalle led mellem passagersæderne i kabinen. Store hjul giver bedre stabilitet. 360-graders hjul giver større manøvre-fleksibilitet. Og nogle hjul er designet, så skidt og snavs ikke sætter sig fast.

Lynlås eller kliklås?

Mange lynlåse er i dag vendt på vrangen. Det gør lynlåsen mere slidstærk, men det er ingen hindring, hvis nogen prøver at åbne kufferten eksempelvis med en kniv. En kuffert, som lukkes med kliklåse i top og bund, er sværere at bryde op.

Almindelig lås eller TSA?

De fleste kufferter er i dag udstyret med en kodelås. TSA-låse har den højeste sikkerhed og er samtidig godkendt til indrejse i USA og Canada. Med en TSA-lås kan tolderne åbne jeres kuffert uden at skulle bryde den op og derved ødelægge låsen. I kan også få kufferter, som har en wire, der kan trækkes gennem flere lynlåse eksempelvis i forlommerne og tilbage til kodelåsen, så alle rum er sikrede mod tyveri på samme tid.

Foring, stropper og rumdeling?

Det er smag og behag. En kuffert med mindre lommer og rumdeling gør det let at pakke tøj, sko og toiletsager hver for sig. Kufferten bør dog altid have indvendige stropper, så I kan spænde jeres ejendele fast. En kuffert med mulighed for at spænde bøjler fast inden i er en god idé, hvis I eksempelvis rejser med jakkesæt.

Højde og drøjde?

Det er de færreste, der ved det, men kufferter til check-in må maksimalt være 158 cm, når højde, dybde og bredde lægges sammen. En letvægtskuffert i plast giver jer frihed til at pakke mere bagage. Hvad kabinekufferter angår, gælder flyselskabernes egne regler, men en kuffert i målene 55 x 40 x 20 cm accepteres de fleste steder.
Af Peter Bachmann

Se alle blogs

Evolution Kuffert

Nye slidstærke kufferter, designet af os ned til mindste detalje. Vi har nu designet den ultimate kuffert som alle har råd til og med mulighed for at vi bl.a. kan servicere hjul, håndtag og låse på kufferten, giver det en kuffert med lang levetid.

Peter har været en del af familiens kuffert virksomhed hele sit liv

Peter har været en del af familiens kuffert virksomhed hele sit liv, og i dag er han butiksbestyrer i den flotte flagship store på Vesterbrogade.